Isnin, 19 Ogos 2013

Selamat Hari Raya.


- Malam raya-


-movie raya-

-Selamat hari raya kawan-kawan, kalau ada salah dan silap sy harap maafkan. Kadang-kadang terkasar bahasa,kadang-kadang termengata,kadang-kadang sengaja terkata,kadang-kadang melakukan tindakan diluar jangkaan kita. Ayat biasa '' Aku jgak manusia biasa,tak lari dari buat silap''
-___-"


Jumaat, 28 Jun 2013

Beralih Angin


Aku ada bicara..
Ketika terlalu sibuk ‘menguruskan’ diri sendiri, aku kehilangan daya untuk terus berkongsi. Bukan kerana mementingkan diri, tetapi begitulah sunnatullah dalam perjalanan hidup… apa yang bergolak di dalam kadangkala menyebabkan segala yang di luar menjadi bungkam.
Namun, mana mungkin kita lari daripada tanggung jawab dan peranan? Lalu, kugagahi juga untuk berbicara… Bicara tentang ujian. Bicara tentang bahagia. Bicara tentang iman… 
Tetap dibalas jahatjangan pinta hidup yang mudah, tapi pintalah hati yang tabah untuk menghadapinya!”

Khamis, 23 Mei 2013

Selamat Hari Ibu

Assalamualaikum...

Hai kawan-kawan, hari nie malas nak tulis panjang lebar, sempena hari ibu yang dah lepas, saya dan adik beradik saya telah berkumpul dan kami telah membawa Mak kesayangan kami makan diluar, kali nie sambutan hari ibu terasa sedikit hambar disebabkan abah saya tiada, Apa apa pun kami tetap gembira menyambut hari ibu di Restoran Kerang Berapi. Doa saya kepada mak saya, semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki,semoga di usia ini, mak saya diberi kesihatan yang baik. Kepada Abah saya yang jauh di luar negara kerana belajar dan mengajar, saya doakan semoga abah selamat dan diberi kesihatan yang baik. Nanti abah balik,kita sambut hari bapa pula. I love you so much Mak & Abah,Kedua insan nie paling saya cinta di dunia dan Akhirat.

Mak saya selalu mcm nie,satu lagi gambaq dia p keloi sapa ntah....


Suami saya pown saya sayang...hehehehe.

Carry --->To The Top



Lot of Love-

Design by me Suci♥

Bagai Pisang Goreng Panas

 Assalamualaikum,

Secara jujurnya,mula-mula memang takut nak bukak business untuk jual tudung,baju dan lain-lain aksesori wanita. Tapi setelah mendapat sambutan yang baik dari customer,rasa seronok untuk berniaga. Berbaloi rasa bila modal yang kita keluarkan tu dapat balik dan keuntungan nya agak lumayan. Untuk pengetahuan korang, saya dulu belajar dalam bidang Fesyen & Design di Politeknik JB, ramai kawan-kawan yang satu batch dengan saya dah buka butik, tapi saya baru nak mula melangkah dalam bidang business nie. Apa-apa pun saya berharap rezeki ini berpanjangan, sebab sekarang tengah plan nak buat baju-baju akad nikah dan baju-baju tunang.

Terima Kasih untuk semua pelanggan Suci Design.

Coming Soon, But dah SOLD OUT

New Stock- Hijau dan Merah SOLD OUT

Available- Kuning,Biru,Pink

New Stock- Ada 4 colour seperti diatas.

New Stock- 

New Stock- Ada 20 Colour seperti stock Tudung Bawal Batik yang atas sekali. Tapi dah di booking oleh customer.


P/S:- Selain dari stock yang saya update nie, banyak lagi stock Shawl dan Tudung Bawal lain dalam instagram dan facebook suci. Bagi sesiapa yang berminat nk beli borong boleh pm saya k.


Thanks semua.

Khamis, 11 April 2013

Bersenang

Untuk masa yang dipinta acap kali,
Had already pass.
Even more i give it to you.

But this is extra i give it to you,
Sehingga tidak terbilang dek waktu.
Janji dan masih berjanji.
Tidak satu pun tertunai.

Only for this once,
Only for the one.
Cause I'm tired already.
by giving you chances.

Rabu, 3 April 2013


Assalamualaikum-


P/S:- Mood malas, mood sabtu ahad jalan-jalan ikut kemana saja yang terlintas. (:

Rabu, 13 Mac 2013

Terima Kasih

Alhamdulillah, Thanks bagi semua pelanggan yg menyokong Design by me Suci.

Semua stock untuk Printed Cotton Shawl telah habis dijual dalam masa 2 hari. Insyaallah kami akan restock item tersebut mengikut permintaan.

Lot of Love,
From Design by me Suci.

Isnin, 11 Mac 2013

FABULOUS COLLECTION PRINTED COTTON SHAWL.







Shawl Printed Cotton Silk - Design by Me Suci
Grab it now !!

Rugi siapa tak grab sekarang, nie 2nd restock untuk shawl yg bidang besar dan sangat colourfull dan menarik. Shawl Cotton Silk ini sangat mudah di bentuk mengikut muka. Thanks bagi sesiapa yang menyokong Design by Me Suci-


Material : Soft cotton printed
PRICE : RM25 SHJ!!

* Harga tidak termasuk postage




Shawl Printed Cotton Silk- Orange
SOLD OUT

Shawl Printed Cotton Silk- Aqua 
SOLD OUT


 Shawl Printed Cotton Silk- Green
AVAILABLE


Shawl Printed Cotton Silk- Pink
SOLD OUT

Lots of love,
Design By Me Suci-


Jumaat, 18 Januari 2013

Selamat Tinggal 2012

Assalamualaikum.

Lamanya tak update blog, tersangatlah bz untuk akhir tahun 2012.
Apa-apa pun segala yang direncanakan untuk pengakhiran 2012 telah berjalan lancar. Alhamdullillah.




The Best moment in December 2012