Khamis, 18 Oktober 2012

Sekitar Final Exam

Riuh Kuala Lumpur, tapi apa yang ada. Masih sama rutin hariku menjalani kehidupan seperti hari-hari sebelum ni. 3 hari berkampung dekat asrama Seroja Uitm, sebab tumpukan sepenuh perhatian untuk final exam. Tidak mintak lebih,tidak mintak kurang permudahkan segala usaha aku untuk paper Politik,Statistik, Akaun & Economi. Sem depan 3 paper undang-undang aku nak hadap,jangan lah ada sangkut mana-mana. 
Sekejap rasanya masa berlalu,rasa sekejap sangat dah nk masuk sem baru. Tahun depan insyallah tamat aku belajar, tapi semua nak sambung Degree Undang-Undang..Apa  Cerrr weyhhh..Aku mungkin memilih cabang lain, kalau aku tidak boleh carry paper undang-undang tahun depan. Cabang lain--apa cabang??

Masa exam jugak mak aku datang...lega sangat,tapi terpaksa study hard sikit sampai lewat pagi, sebab waktu pagi,ptg siang malam kuar jalan-jalan bersama family. Nie aktiviti mak aku datang KL. --

                         Mak & Maksu-- Fresh!Sayur itu hasil tanaman family kami,baru dipetik untuk dimasak.
--masing-masing tengah cari idea nak masak apa. Maklumlah jauh di dalam hutan. 

Penangan panjat bukit-- 1 lapisan tanah merah.

Sangat teruja berkebun rupanya, selama nie tak pernah rasa susahnya tanam ubi,cari ubi-- Tapi 1 pemandangan yang aku takkan lupa ialah, datang seawal pagi, selepas waktu subuh, kita boleh saksikan kehidupan burung hutan,nyanyian burung hutan yang cantik2 sedang berdiri diatas pohon kayu, bermain air hutan--(air hutan?? actually air lombong kot,tasik ke..ntah mana datangnya aliran sungai itu..)

 Mak sedang sembahyang di pondok Usang--

P/S : Hebatnya rasanya berbudi pada tanah, lagi rasa nikmat dan syukur bila dapat hasilnya dan dikongsi bersama. Sukar digambarkan rasa syukur sangat dapat manfaatkan tanah tersebut.

Mangga ada,Limau ada,serai ada,ubi ada,buah-buahan paling banyak,sayur pown banyak--
Sekarang dalam proses untuk memperluaskan kolam ikan.-- Benda paling seksa dlm hutan nie ialah nk berak!!!tahan laaaaahhh.

Itulah kisah aku sepanjang minggu final exam..macam kanak-kanak riang..Yeayyy mak datang..mak datang.