Jumaat, 29 Jun 2012

Say Hello-



P/S: Hanya mampu tersenyum. (:

Walau digenggam kuat,andai ia bukan milik kita, ia terlepas jua--
Walau ditolak ketepi, andai ia untuk kita, ia mendatang jua--
Itulah namanya JODOH.

Rabu, 27 Jun 2012

Kaca Mata Manusia

--- "Kalimat yang kita ucap bagaikan budak yang melarikan diri dari penguasaan pemiliknya,
 dimana suatu saat pasti akan ditemukan oleh orang yang satu, dan tidak didapati oleh orang yang lain.”---
-- Semua manusia adalah pendosa,tiada satu pun yang terlepas dari melakukannya. Dan sebaik-baik pendosa adalah sedar akan perbuatannya dan bertaubat. Bukan menutup kesalahannya--


P/S: Jangan rasa kamu lebih elok dari orang lain dgn sbb kamu memakai jubah & kopiyah--



Isnin, 25 Jun 2012

Camping..woooohhoo..Yihuuu.

''Weekend camping''
-- Aku tdo sampai taknak bangun sabtu pagi tue --
" Yaya!! get up..you will miss the train"

--Padahal,aku kena pergi Uitm dulu ambil buku.--
Muka tak excited pown nk pergi Uitm ambil buku,sbb dah teringat air terjun.

-- Kerja aku sepanjang perjalanan yang panjang adalah tido--

Wohhoooooo!wohooooo!!
Sejukkk** Amazing nya ciptaan Allah.

Kalau dilihat dari atas, panjat lagi dan panjat lagi. Kita boleh nampak air sungai nie hijau je.
Subhanallah.

Di sebabkan aku tido je sepanjang perjalanan, so aku di denda--
ehmmm..):
Tak adil--

Ini arang simen**

Woi!!ingat nie England ka pakai arang simen.
-- Siyu pergi beli arang simen,aku sedang usaha untuk menghidupkan api. Sampai cari daun-daun kering--
Grrr!! dah mula berpeluh nie.

Hotdog cheese** 

Meleleh air liur budak-budak nie tengok aku bakar--
-- You will happy have friends like them yang boleh susah senang dengan korang--

Ayam Cheese Yaya**

Lepas nie aku boleh la bukak kedai makan--
Hahahahaha!!

I wish untuk stay lama di situ, boleh jumpa dengan orang asli. Tapi takot, ada banyak binatang dalam hutan tu.
maybe next time kita pergi awal ye kawan-kawan.
(:
Jooooommmmmm kita senyum lebaq-lebaq.

Kemas-kemas*

Masuk balik dalam kereta,terus aku tido balik.
'' Siapa nak singgah Genting?"
Terus aku terjaga--
Nak! Nak! Nak!..

" Kita singgah Genting main bowling jom"
WT*
Singgah genting semata-mata nak main bowling, kat KL tak pernah pun ajak nak main bowling. kalau keluar asyik nak makan dengan tengok wayang je!!

Tapi OK lah jommm~~
Wohoooo~ 
Sekali lagi menjerit! Sejuknya waktu malam kat Genting.

Muka tahan sejuk**

-- Next vacation maybe Kelantan dulu baru Pulau pulak--
(:







Rabu, 20 Jun 2012

Berjalan lancar.

Alhamdulillah, bisness mendapat sambutan. Sedang belajar untuk majukan bersama insan tersayang. Syukur sangat.

-wedges vincci / dress Poplook-


Rasulullah pernah bersabda yang bermaksud: “9/10 (90%)  rezeki itu adalah datang daripada perniagaan.”
(Hadis Riwayat Tirmizi)

Selasa, 19 Jun 2012

Alhamdulillah

Dear ALLAH,I wanna take a minute not to ask for anything, but simply to say  ALHAMDULILLAH and THANK YOU  for all I have...
Rasulullah SAW bersabda: "Setiap musibah yang menimpa seorang muslim, maka hal itu boleh jadi penghapus dosanya,
walaupun hanya kerana tertusuk duri." (H.R Muslim)

Isnin, 18 Jun 2012

Hello Govern Sector.

Hello MPSP--


                    Selamat menghadirkan diri . MPSP please be nice to me.


Welcome Yaya-- 
Good Luck to me.

Kecik-kecik dulu kita....

Semasa kecil-kecil dulu mesti kita pernah buat perkara ini--

1. Bukak kipas,duduk depan kipas dan cakap dengan kipas semata-mata nk dengar suara bertukar.

2. Naik kereta tengok bulan dan kita fikir bulan ikut kita.


3. Naik basikal,lepas tangan dari handle-- Rasa gilerr hebat.
4. Masa sekolah ada orang datang jual vitagen bagi list,balik rumah mintak duit kat mak abah.
5. Kalau melukis,nak lukis burung mesti guna huruf M atau V.
6. Kalau lukis matahari mesti disebalik bukit.
7. Masa kecil selalu fikir bentuk hati macam bentuk love.
8.Tutup peti ais perlahan-lahan,sebab nak tengok lampu peti ais tertutup punya pasal.


9. Kalau tak siap kerja sekolah,sengaja tinggalkan buku sekolah dekat rumah-- Bagi alasan,alaaaa!!!saya dah buat,tapi buku tertinggal.
10. Mintak biodata kawan-kawan. Sanggup beli pen warna warni.
11. Buat jet kertas.

12. Lawan pemadam
13. Main baling seliper
14. Main tepuk terup
15. Minum air panas dalam piring sambil hembus.

P/S: Seronaknya zaman kecil kita dulu-dulu. Mana nak dapat dah sekarang.