Rabu, 7 Mac 2012

Full Of Happiness


Beri kegembiraan kepada orang lain, Berganda-ganda kegembiraan yang kita peroleh.
Percaya ke tidak? percaya suda..keh3..

Get On Your Way.

What is important is not what happens to us, but how we respond to what happens to us. Struggles are required in order to survive in life. Because in order to stand up, you got to know what falling down feels like. Beauty will never last but character will so instead of beautifying our faces lets beautify our character.


                                                          Masjid dekat turki- kredit to MFI

Selasa, 6 Mac 2012

Awas! Lampu Merah

Ketika penat memikirkan segala sifat manusia.
Terlantar bersandar aku disatu sudut bisu.
Tidak terdaya lagi, tapi minta diri tidak runtuh luluh kerana mereka.
Awas!Lampu merah.(Aku kini berhati-hati utk berkasih pada hati kawan)
Berhenti.

* Manusia yang berakal ialah manusia yang menerima dan meminta nasihat.-Shaidina Umar Al- Khatab


Aku jumpa jasad manusia yang tidak pernah rasa salah,
tidak pernah mahu mendengar nasihat orang lain. Sayang dia tidak punya apa.
Antara enigma dan dilema.
Keangguhan tak semengah.
Kenapa jasad?
Sebab dia memalingkan muka mungkin kerana khilafnya.
Tidak salah tak mengapa.




Kapal Terbang Terbakar

Susah hati kalau lirik lagu disalah anggap.
Susah hati jugak kalau orang buat salah rasa malu dengan apa yang dibuat.
Lari! Malu!Pusing!Laju!Lalu!Bisu
Menutup khilaf, Kau takkan kenal gadis itu.
Kerana dia bijak sungguh menipu.
Kenapa nak malu, kan kau betul.
Aku cuma mampu lihat dan geleng kepala jika itu yang aku mampu.
Mungkin terasa luka di gesel-gesel lagi.
Luka takkan hilang sampai bila-bila jika tersemat niat hasad dengki.
Selongkarlah langit dan bumi pun,
Semakin kau selongkar. Kau akan jumpaa khilafmu.
Moden ini tidak mungkin mengubah apa-apa.
Kejam itu sifat semula jadi manusia yang tak punya apa.
Ketika kau mula menjaja pada manusia,
Kau lupa manusia sedang menjaja sama.
Itulah sifat manusia.
Berbaris soalan tercipta.
Manusia-manusia cuma menunggu jawapan.
Jangan bina bahasa belakang yang songsang.
Apa lagi sedang membelit hak.

Memalukan
Cukup memalukan.
Sebuah kapal terbang yang penuh dengan impian.
Ingin memiliki segala yang istimewa pada diri orang lain.
Sedang lupa dan menutup keistimewaan diri sendiri.
Sedang marak terbakar.

Isnin, 5 Mac 2012

Lalu Satu Ketika Dulu

Obsesnya terhadap diriku,sanggup berubah untuk melupakan semua.
Politik ini antara 2 kisah yg takkan terselongkar 
Mimpi-mimpinya aku punya cerita yg terindah.
Luahan silang kata berbisa, ayat perangkap jiwa.
Kasihanlah.
Tersimpan satu jiwa. 
Hilang tempat dia bermanja.
Itu semua satu dugaan.



Senyum Gembira

Sekarang rasa rezeki semakin murah. Alhamdulillah. Updated segala hal hanya dihujung jari. I luv Ipad.
Keh..keh..

Testimony





















Testimoni untuk kawan-kawan di opis. Semoga puas hati !!! Kalau ada benda baik,kita khabar-khabarkan supaya boleh dikongsi bersama.- Yaya

Sesak Padat Lazat

Hari sabtu yang padat dengan aktiviti. Tapi apa yang padat sangat?
Baca buku ok! Nak final. Then petang pulak saya harus meet someone yang selama nie berbual dalam telefon dan sms je(Urusan kerja). Walaupun malas nak jumpa dekat tempat yg sesak,tapi ku gagah juga pergi IKEA, sambil tu boleh jumpa kawan-kawan sy yg perform dekat  The Curve.





























Taraaaa!!..This person yang saya nak jumpa tue. K.nani & Hanis. Yeahhh!akhirnya dapat jugak ambil barang-barang yg dipesaan oleh kawan-kawan opis sy. Opss.!lupa nk bg tau, hanis sangat cantik ok. Apa-apa pun, thanks k.nani sebab redah jem dekat IKEA tu. Lagi satu paling best sebab bersesak-sesak aku dengan member aku sebab nk makan meatball & Tutti futti. nyummm! Oshemm.

Jumaat, 2 Mac 2012

Promote! Lai..Lai..



Promo For Modread second album.
Untuk dapatkan second album Band Modread boleh contact kami.
Azri Kirk - 012-9201881 
Lan - 017-53820023


SEKARANG!!!! HFY~
Lagu sume Osheeemmm!!