Khamis, 25 Ogos 2016

BERHABUK

Assalamualaikum semua,

Sekian lama aku cuba mengingati kata laluan blog aku..akhirnya,baru hari ini aku ingat.
Sekian lama jugak aku tak updated blog aku semenjak aku menikah,dan sekarang dah ada anak.
Rindu dan tewas.
Cuba dan cuba,akhirnya aku dapat buka balik blog aku nie.


Lepas nie akak kawasan akan updated pasal bisness Aiskrim akak je ye.
Suka dan happy dapat kembali menulis dalam blog nie.
Nukilan yang lama-lama semasa masih bujang,yang mana akak ada mengata atau mengutuk sesiapa,akak nak mintak maaf jika ada yang terasa. Terutama kawan baik akak yang sekarang jauh dimata,dan jauh dihati..


I just miss you and the moment..semoga Allah sentiasa permudahkan urusan you. Miss S'

Isnin, 19 Ogos 2013

Selamat Hari Raya.


- Malam raya-


-movie raya-

-Selamat hari raya kawan-kawan, kalau ada salah dan silap sy harap maafkan. Kadang-kadang terkasar bahasa,kadang-kadang termengata,kadang-kadang sengaja terkata,kadang-kadang melakukan tindakan diluar jangkaan kita. Ayat biasa '' Aku jgak manusia biasa,tak lari dari buat silap''
-___-"


Jumaat, 28 Jun 2013

Beralih Angin


Aku ada bicara..
Ketika terlalu sibuk ‘menguruskan’ diri sendiri, aku kehilangan daya untuk terus berkongsi. Bukan kerana mementingkan diri, tetapi begitulah sunnatullah dalam perjalanan hidup… apa yang bergolak di dalam kadangkala menyebabkan segala yang di luar menjadi bungkam.
Namun, mana mungkin kita lari daripada tanggung jawab dan peranan? Lalu, kugagahi juga untuk berbicara… Bicara tentang ujian. Bicara tentang bahagia. Bicara tentang iman… 
Tetap dibalas jahatjangan pinta hidup yang mudah, tapi pintalah hati yang tabah untuk menghadapinya!”

Khamis, 23 Mei 2013

Selamat Hari Ibu

Assalamualaikum...

Hai kawan-kawan, hari nie malas nak tulis panjang lebar, sempena hari ibu yang dah lepas, saya dan adik beradik saya telah berkumpul dan kami telah membawa Mak kesayangan kami makan diluar, kali nie sambutan hari ibu terasa sedikit hambar disebabkan abah saya tiada, Apa apa pun kami tetap gembira menyambut hari ibu di Restoran Kerang Berapi. Doa saya kepada mak saya, semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki,semoga di usia ini, mak saya diberi kesihatan yang baik. Kepada Abah saya yang jauh di luar negara kerana belajar dan mengajar, saya doakan semoga abah selamat dan diberi kesihatan yang baik. Nanti abah balik,kita sambut hari bapa pula. I love you so much Mak & Abah,Kedua insan nie paling saya cinta di dunia dan Akhirat.

Mak saya selalu mcm nie,satu lagi gambaq dia p keloi sapa ntah....


Suami saya pown saya sayang...hehehehe.

Carry --->To The Top



Lot of Love-

Design by me Suci♥